Dlaczego mleko jest białe? Dlaczego ziemniaki rosną w ziemi? Dlaczego można jeść pokrzywę? W tej książeczce młody czytelnik znajdzie odpowiedzi na te i wiele innych pytań. Halinka i jej koleżanka odwiedzają kopalnię soli, Tomek po raz pierwszy w życiu sam zagniata i gotuje makaron, Dominika dowiaduje się, że miód nie tylko jest słodki, a Kuba i Jasiek mogą upiec w piekarni swój chleb. Te historyjki o lubianych przez dzieci produktach spożywczych sprawiają, że przychodzi im ochota na próbowanie, smakowanie, gotowanie, pieczenie. Książeczka dla dużych i małych miłośników mleka, miodowych łasuchów, małych piekarzy, zbieraczy pomidorów i połykaczy makaronu, która poza solidną dawką zabawy dostarcza również sporej porcji fascynującej wiedzy.
WYKONAWCY:
Czyta Anna Rusiecka.
WYMAGANIA SYSTEMOWE:
Nagranie w formacie mp3.
UWAGI:
Rok wydania wg: https://ksiegarnia.proszynski.pl. Na opakowaniu i etykiecie płyty dawna nazwa wydawnictwa: Prószyński i S-ka. Nagranie na podstawie edycji [>>] książkowej: Prószyński i S-ka, Warszawa 2014.
DOSTĘPNOŚĆ:
Dostępny jest 1 egzemplarz. Pozycję można wypożyczyć na 30 dni